FinComBank

Cursul valutar

BNM cumpărare vînzare
USD 19.2831  - -
EUR 20.7399 - -
RUB 0.3427  - -
RON 4.5679 - -
UAH 0.7207  - -
GBP 24.6998 - -
[ 23.04.2017 ]

* Cursurile valutare afişate sunt valabile pentru filiala "Centru". În alte subdiviziuni ale Băncii cursurile valutare pot varia.


 

Adresează-te

   on-line
*Nume *E-mail
*Cod:

Pagina a fost vizitată 134 ori
Site-ul a fost vizitat de 219943 persoane
Site-ul este folosit de persoane

Ce este FATCA?

 

The Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) reprezintă o lege a SUA, adoptată în luna martie 2010, cu scopul de a preveni și reduce evaziunea fiscală generată de activitatea transfrontalieră a rezidenților americani. Prevederile legii au intrat în vigoare în data de 01 Iulie 2014.  

Cerințele FATCA se aplică tuturor Instituțiilor Financiare din afara SUA (Instituții Financiare Străine – „FFI”) și altor intermediari financiari.

FATCA în Republica Moldova

În data de 26 noiembrie 2014, Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii au semnat Acordul de tip 2 (IGA 2-intergovernmental agreement) de cooperare privind facilitarea implementării FATCA în Republica Moldova.

„Banca de Finanțe și Comerț” S.A. („FinComBank” S.A.) recunoaște importanța FATCA și aplică cerințele acestei legi în activitatea sa, înregistrîndu-se în data de 23.04.2014 pe web-site-ul Serviciului Fiscal American (IRS) cu statutul de „Instituție financiară străină participantă” („PFFI - Participating Foreign Financial Institution”), purtînd codul de identificare FATCA – „GIIN” („Global Intermediary Identification Number”): M23AIP.99999.SL.498.

Subiecți vizați

Entităţile vizate de FATCA sunt clienţii persoane fizice sau clienții persoane juridice, cu cetăţenie americană sau care au obligaţii fiscale faţă de SUA, și obţin venituri impozabile în afara ţării de reședinţă, astfel:

  • Cetățeni americani sau rezidenți fiscali americani;
  • Entități SUA;
  • Entități nefinanciare străine (non–SUA) care sunt deținute de cetățeni sau rezidenți americani.

Informații utile

Notă: Pentru majoritatea clienților băncii, FATCA nu va avea un impact substanțial și nu vor fi cerințe de îndeplinit. Totodată persoanele SUA sunt și vor fi în continuare binevenite la Banca de Finanțe și Comerț S.A.

 Copyright 2015 FinComBank S.A.